Column Twenterand Courant: Van Twenterand naar Katwijk

Column Twenterand Courant: Van Twenterand naar Katwijk

Het waren spannende weken. Begin december heb ik mijn sollicitatiebrief voor het burgemeesterschap in Katwijk verstuurd. Katwijk spreekt me aan omdat het net als Stellendam waar ik geboren ben, een vissersplaats is en natuurlijk omdat het past bij mijn ervaringen in Twenterand en op Goeree-Overflakkee. Het ligt op minder dan een uur rijden van mijn akkerbouwbedrijf, zodat ik daar vaker ’s avonds naar toe kan. Afgelopen maandag 20 maart kreeg ik om negen uur ’s avonds het telefoontje van de voorzitter van de vertrouwenscommissie. De raad van Katwijk heeft besloten om mij voor te dragen als hun burgemeester en op 18 mei is de installatie al gepland. Ik vind het een grote eer. Katwijk is een gemeente met 62.000 inwoners, middenin de dynamiek van de Randstad en met een sterk eigen karakter. Er zijn veel uitdagingen op het gebied van ruimtelijke ordening en infrastructuur.

Maandagavond en dinsdag stond de telefoon niet stil. Vrienden, familie en collega’s belden, maar ook de media uit Katwijk, Leiden en Twente wilden me spreken. Ik vind het mooi om zoveel felicitaties in ontvangst te mogen nemen.

Maar het eerste wat ik na het telefoontje uit Katwijk deed, was het nieuws aan de kinderen vertellen en zij schrokken ervan. De geheimhoudingsplicht heeft op zo’n moment naast veel voordelen ook nadelen. Mijn dochter kreeg tranen in de ogen. De kinderen hebben hier hechte vriendschappen, hebben het enorm naar hun zin op school en zijn heel actief bij allerlei sportclubs. Als we in de zomervakantie gaan verhuizen betekent het dat ze deze dingen los moeten laten. Dat gaat je als ouders aan het hart. We wonen als gezin met veel plezier in Twenterand. Het leven in Twente is gemoedelijk. Dat gaan we nu al missen.

Cornelis Visser

cornelisvisser

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.