Afscheid met toeters en bellen

Afscheid met toeters en bellen

Donderdag heb ik officieel afscheid genomen van de gemeente Twenterand en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Om 15u ’s middags werden we verrast door het geluid van loeiende sirenes op het Oosteinde en daar kwam een hele kolonne brandweerwagens van de post Vriezenveen en Vroomshoop onder leiding van postcommandant Arjan Webbink. Ik mocht zelf met dochter Marie-Elise in de vredesjeep over het Westeinde naar het gemeentehuis rijden. Geweldig om met zoveel toeters en bellen van de brandweer nog een laatste keer door de gemeente te rijden, hoewel ik later mensen sprak die dachten dat het wel een hele grote brand moest zijn geweest.

Voor deze bijzondere raadsvergadering was de raadszaal omgetoverd in een fraaie receptieruimte. Er waren veel inwoners, vertegenwoordigers van organisaties, de Commissaris van de Koning, burgemeesters en natuurlijk heel veel vrienden, buren, raadsleden, collegeleden en medewerkers van de gemeente. Verschillende sprekers schetsten een mooi beeld van de afgelopen jaren. Ik heb onder meer de vele evenementen in Twenterand gewaardeerd. Het is mooi dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor ‘reuring’ op hun dorp. Ik waardeer het eigen initiatief van buurten, dorpen, sportclubs en ondernemersverenigingen. De rol van de gemeente ontwikkelt zich in steeds meer meedenken en partijen bij elkaar brengen.

Ik heb ervoor gekozen om in plaats van cadeaus het geld aan een goed doel te besteden. Totaal is er meer dan €1222 binnengekomen voor de Samenloop voor Hoop Twenterand, die op 23/24 juni bij Manege de Vjenneruiters wordt gehouden. Dit is een heel mooi bedrag en ik hoop dat er op 23/24 juni heel veel inwoners meelopen in de strijd tegen kanker.

Samen met mijn vrouw Mieke heb ik donderdag veel mensen de hand geschud. Op zo’n moment sta je even stil bij de afgelopen jaren, bij het lief en leed wat er in zeven jaar is gebeurd, waar ik steun of een luisterend oor kon bieden. Die herinneringen en de mooie vriendschappen neem ik mee naar Katwijk. Ik kijk terug op een goede tijd. We komen vast en zeker nog vaak terug in Twenterand!

Cornelis Visser

cornelisvisser

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.